Så här kommer det troligen inte att skålas på Summer in the city. Arkivfoto: Magnus Hjalmarson Neideman/SCANPIX

Arrangören tror på alkohol i tältet

"Man vet ju vad alkoholen gör för intäkterna"
1:19 min

I morgon börjar festivalen Summer in the city i Västerås, men arrangören har inte något tillstånd att servera öl i festivaltältet. Arrangören Björn Carlsson hoppas på att individ- och familjenämnden idag ska besluta om att han ska få tillstånd, men enligt ordföranden i nämnden finns inga planer på att ta upp ärendet.

Anledningen till att Björn Carlsson inte får tillstånd är en fest som han tidigare ordnat, som urartat.

Björn Carlsson själv tror dock att en lösning är på gång när individ- och familjenämnden i Västerås träffas i eftermiddag.

– När jag har pratat med politiker så visar de ändå stort intresse för festivalen. Man vet ju vad alkoholen gör för intäkterna, man vill ju ha en festival av den här storleken i Västerås, säger Björn Carlsson.

Men ärendet finns inte på nämndens dagordning idag, enligt Staffan Jansson (S), ordförande i individ- och familjenämnden i Västerås.

Staffan Jansson säger också till P4 Västmanland att det inte finns några planer på att ta upp det på dagens sammanträde.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".