C-kandidat på jakt efter röster

1:32 min

Nu går kampen om ordförandeskapet i Centerpartiet in i slutspurten. I morgon kväll ska Centerpartiet i Västmanland bestämma sig för vem man vill ha som ny partiledare. Den mest otippade är Anders W Jonsson, som idag besökte Västmanland för att profilera sig som ledarkandidat.

Valet av partiledare verkar stå mellan Annie Lööf och Anna Karin Hatt.Men det finns faktiskt en tredje kandidat, Anders W Jonsson.

Just nu åker han runt på en Sverigeturné för att göra sin röst hörd. Idag var han i Västerås för att träffa partidistriktets medlemmar här i länet. 

Men enligt en rundringning som Ekot har gjort är det inget av landets 27 distrikt som förordar honom. Men det stör inte Anders W Jonsson. 

– Jag vet att det finns de som tycker jag är bra, och de som tycker att de andra är bra. 

Centerpartiet i Västmanland verkar, precis som de andra distrikten, välja mellan Hatt eller Lööf. 

Det är ju först nu som jag kommer hit och berättar vem jag är och jag vad står för, säger Anders W Jonsson som inte sticker under stol med vem han tycker skulle passa bäst som partiledare. 

– Jag tycker att jag skulle passa bäst som partiledare! 

I morgon kväll ska alltså Centerpartiet i Västmanland bestämma sig för vem distriktet vill ha som ny partiledare. Vem det  slutligen blir avgörs på Centerpartiets stämma i Åre om fyra veckor.