"Björn Carlssons kritik stämmer inte"

1:50 min

Både krögare och alkoholhandläggarnas chef i Västerås tillbakavisar kritik från festivalarrangör. I våra sändningar i går anklagade arrangören, Björn Carlsson, handläggarna för att bland annat ha onda avsikter.

Efter att arrangören inte fick tillstånd att servera alkohol i "Summer i the city" festivalens konserttält i Västerås har flera krögare varit i kontakt med stadens alkoholhandläggare för att söka tillstånd om att sköta serveringen.

Men samtliga har dragit tillbaka sina ansökningar, bland annat för att de kommit in försent och att det blir för stort jobb för krögarna med allt som krävs för att uppfylla regler och sköta försäljningen.

Men Björn Carlssons bild är att alkoholhandläggarna motarbetar honom.

– En del har faktiskt onda avsikter. Krögare nummer fyra blev uppringd av tjänstemännen och mer eller mindre anvisad att inte ens lämna in ansökan. Så han vågade inte lämna in sin ansökan, med rädsla för att han skulle få bråk med tjänstemännen senare, sa Björn Carlsson till P4 Västmanland under torsdagen.

Men Carlssons uttalande är helt felaktigt, säger personen som här kallas krögare nummer fyra.

– Nej, nej, det stämmer inte. Det var jag som ringde dem och jag anser att alkoholmyndigheten inte gjort något fel emot mig, de har skött sina kort rätt gentemot mig. De skulle inte hinna med att behandla ärendet, så det var ingen idé att söka, säger han.

Ytterligare en av krögarna som P4 Västmanland pratat med säger att alkoholhandläggarna skött sig bra och att han visste att det hade krävts mer tid för att få tillstånd att servera alkohol i konserttältet.

Att Björn Carlsson menar att alkoholhandläggarna har onda avsikter faller inte i god jord hos handläggarnas chef Bengt Euler.

– Det är tråkigt och jag tycker att det är oschysst. Det är inte okej att anklaga tjänstemän för att man själv har agerat så att det blir trassel. Handläggarna gör ett jättebra jobb och tar lagen på allvar, säger Bengt Euler och tror att tillstånd nog hade kunnat ordnas, om Björn Carlsson haft bättre framförhållning.

– Då tror jag att allt hade flutit på, men när det kommer in för sent hinner vi inte.

Festivalen startar under fredagen i Västerås.