Socialchefen fick sluta - och 825 000 kronor

Nu kan P4 Västmanland avslöja vad socialchefens uppsägning kostar skattebetalarna i Hallstahammar: Cecilia Wassén får 825 000 kronor i avgångsvederlag.

Detta enligt ett avtal mellan henne och Hallstahammars kommun, undertecknat av kommunalrådet Catarina Pettersson (S).

Cecilia Wassén slutade som socialchef i Hallstahammar redan den 15 juli. Hon fick lämna sitt jobb eftersom kommunens styrande politiker inte längre hade förtroende för henne.

Igår sa kommunalrådet Catarina Pettersson till P4 Västmanland att hon tycker att överenskommelsen är bra, men hon ville inte avslöja storleken på avgångsvederlaget.

Enligt avtalet, som P4 Västmanland tagit del av, är summan alltså 825 000 kronor. Det motsvarar 16,5 månadslöner, enligt en bilaga till avtalet.

På måndag kommer kommunstyrelsen i Hallstahammar att informeras om avgångsvederlaget.

Bakom förtroendebristen för Cecilia Wassén ligger bland annat hanteringen av två anställda på äldreboendet Lövåsen. De stängdes av från sina jobb efter att de anklagats för att ha förgiftat maten till de gamla.

Men det visade sig att anklagelserna kom från en man som ligger i vårdnadstvist med en av de anställda, och efter några månader friades kvinnorna från misstankarna.

Rapportering kring avstängningarna på Lövåsen

Äldreboendet Lövåsen i Hallstahammar. Foto:Patrik Åström/SR Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.