Skinnskattebergs kommunalråd anklagas för att "tänja på sanningen"

Förre kanslichefen i Skinnskattebergs kommun, Carina Sandor, anklagar det socialdemokratiska kommunalrådet Måna Mattsson för att ljuga.

Det handlar om hur Måna Mattsson bemött revisorernas kritik om hur Sandor fick lämna sitt arbete med omedelbar verkan tidigare i år.

I ett brev till kommunstyrelsen skriver Carina Sandor bland annat att det samarbete som började så bra och varade under flera år förbyttes till ett agerande ”under all värdighet” och ”visar tecken på feghet”.

Carina Sandor arbetade som kanslichef i Skinnskatteberg i fem år. Men när en ny personalorganisation skulle sättas på fötter upplevde hon att hon inte passade in i den nya chefsroll som politikerna ville ha.

Därför sade hon upp sig själv, och skulle ha stannat kvar fram till semestern efter midsommar.

Men i slutet av maj blev hon - via en ombudsman på sitt eget fack - uppmanad att lämna arbetsplatsen. Kommunledningen hade tagit kontakt med facket för att korta ner uppsägningstiden, eller i varje fall hennes närvaro på arbetsplatsen.

Detta kritiserades sedan av revisorerna, och när kommunalrådet Måna Mattsson svarar på kritiken inför kommunstyrelsen vrider hon, enligt Sandor, litet väl mycket på sanningen.

Carina Sandor anser att påståendet att hon inte hade förtroende för socialdemokraterna är en ren lögn, skriver hon:

”Det var ni som bad mig gå hem per omgående för att ni inte hade förtroende för mig.”

Carina Sandor är mycket kritisk till den personalpolitik som idag gäller på kommunen.

”Ingen är nog mer ledsen än jag att slutet blev som det blev. Var finns värdigheten, moralen, etiken och framför allt personalpolitiken?” skriver hon.

Carina Sandor begär svar av kommunalrådet Måna Mattsson, från vilken hon inte hört ett ljud sedan den 25 maj - inget avslutande samtal eller något tack för de fem åren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".