Fagerstas socialchef bemöter kritik - begärd handling finns inte

Nu bemöter Christina Kaloinen, socialchef i Fagersta kommun, den kritik hon fått från en förbundsjurist på LO TCO:s Rättsskydd i Stockholm. Det gäller en offentlig handling som inte lämnats ut - men nu visar det sig att den inte finns...

Som P4 Västmanland rapporterat så har en förbundsjurist på LO TCO:s Rättsskydd i Stockholm tröttnat på den behandling hon fått av socialchefen i Fagersta.

Förbundsjuristen har fått vänta en månad på att få ut en offentlig handling, en så kallad Lex Sara-anmälan från 2001, som skulle handla om personalsituationen på äldreboendet Norrbygården - en arbetsplats med många problem som LO:s rättsskydd nu vill granska närmare.

Men utan den aktuella anmälan blir det svårt.

Nu säger socialförvaltningen i Fagersta att det inte finns någon Lex Sara-anmälan år 2001.

- Vi har gått igenom handlingarna, och vi har ingen Lex Sara för 2001. Vi kan inte lämna ut någonting vi inte har, säger Christina Kaloinen, socialchef i Fagersta.

- Jag kunde ju ringt upp henne och sagt ”vi har ingen handling”, så att jag får ju ta på mig det här, jag också. 

- Vi har ju ingen glädje av att dölja någonting; vi är ju till för att visa vad som finns, säger Kaloinen till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".