Debatt om överförmyndaren

På kommunfullmäktige i Västerås igår blev det debatt om överförmyndarmyndigheten. Justitieombudsmannen, JO, har kritiserat brister i verksamheten och i en interpellation hade oppositionen frågat vad överförmyndaren, socialdemokraten Gunilla Rickman, skulle göra åt detta.
Justitieombudsmannen har bland annat skrivit att överförmyndaren visat en häpnadsväckande okunskap om offentlighetsprincipen. Gunilla Rikman svarade att rutinerna ska ses över, så att de som är behöriga omgående ska få ut de handlingar som de begär. Och om någon vill byta god man, så ska det hanteras mera skyndsamt, sa Gunila Rickman. Hon är ansvarig för de 700 personer i västerås som är gode män. Men Bengt-Åke Nilsson, som hade skrivit interpellationen, blev inte nöjd med svaret. Han tyckte att Gunila Rickman verkar oförmögen att rätta sig efter JO´s kritik. Även Lars Luttropp, oppositionsråd för moderaterna, var kritisk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista