Skidreaskylt förbryllar

Runes sport i Skinnskatteberg har fått en ovanlig reklamplats.

På samtliga skyltar på infarterna där besökaren välkomnas till Skinnskattebergs kommun, har sportaffären fått göra reklam för sin kommande skidrea.

När skyltarna sattes upp i mitten av 90-taler var avsikten att ge föreningar, organisationer och kommunen en plats att annonsera om evenemang på. På kommunen är man idag fullständigt tagen på sängen eftersom ingen har givit tillstånd till anonseringen.

Julmarknader, körstämmorna och andra evenemnag har under åren annonserats på dom mycket stora välkomstskyltarna på infartsvägarna till Skinnskatteberg.

Men i dagarna har ett minst sagt udda evenemng annonserats där. Där berättas nämligen om att tätortens stora sportaffär, Runes Sport, kommer att ha skidrea med början vid månadsskiftet.

På kommunen är man fullständigt tagen på sängen. Ingen vet hur Runes sport kunnat få tillstånd att annonsera där.

Fullt klart är att texten som traditionen bjuder är tillverkade vid kommunens snickeri. Men den tjänsteman som är ansvarig för verksamheten kom tillbaks från semestern och då fanns reklamen redan där. På byggnadsavdelningen som en gång tog initiativ till skyltarna slår man ifrån sig och hänvisar till komunstyrelsen under vilken skyltarna sorterar.

Men där är man lika oförstående och hänvisar istället till kultur och fritid som ansvarar för externa informationen för kommunen. Men där slår man ifrån sig och samma sak blir resultat vid näringslivsutskottet som visserligen vill vara näringslivsvänlig men ändå.

Men visst finns det en förklaring till hur annonseringen kommit till.

Ägaren av Runes sport hade en tid funderat över vilka som får skylta där och kommit fram till att det förekommit privata arrangemang i form av bla julmarknader där. Så han åkte under sommarstiltjen upp till det kommunala snickeriet och frågade om hans skidrea kunde få plats där. Ja visst sade personalen och tillverkade dom två textraderna och satte upp dom till mångas förundran och köpmannens förtjusning över en ny iögonfallande annonsplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".