Norberg vill ha "bruna" skyltar

Nu uppvaktar Norbergs kommun Vägverket för att få en förklaring till varför kommunen inte fick sin ansökan godkänd om att få sätta upp EU-klassade brunvita skyltar till sina besöksmål. 

Bristande skyltning och för korta öppettider vid besöksmålen var bakgrunden till att Norberg inte fick sin ansökan om att få sätta upp EU-klassade brunvita hänvisningsskyltar godkända av Vägverket.

Det är riksantikvarieämbetet, turistdelegationen och naturvårdsverket som granskat ansökningarna från länets kommuner som rekommenderar Vägverket att godkänna eller avvisa önskemålen.

Merparten av länets ansökningar fick också godkänt men i Norbergs fall blev det nej. Därför arbetar nu Eva-Lena Silva, som är turistansvarig i kommunen, med en ny ansökan som troligtvis kommer att gå till Vägverket via kommunstyrelsen.

- Vi har en rad besöksmål som är av den kvalitet så att det är befogat med den brunvita skyltningen, säger hon till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista