Ishockey

Andra raka VIK-segern

2:23 min

Inför närmare 3 000 åskådare vann Västerås IK hemmapremiären i hockeyallsvenskan då gästande Borås Hockey besegrades med klara 4-1. VIK Hockey har fått en bra start i allsvenskan och inlett seriespelet med två raka 4-1 vinster.

--Jag är mycket nöjd med att vi inlett seriespelet med två raka vinster, men i kväll gör vi ingen bra match. Siffrorna får inte förblinda vad som egentligen hände på isen. Jag tror att många av spelarna hade en för hög anspänningsnivå då det nu var hemmapremiär, säger ViK Hockeys tränare Mats Waltin efter andra raka 4-1 vinsten i hockeyallsvenskan.

--Jag är jättenöjd med att jag nu gjorde första seriemålet i min nya klubb och att vi då tog en tremålsledning i slutet av matchen. Det var också härligt att spela inför den entusiastiska publiken i min nya hemmahall, säger Stefan Andersson som är ny back i västeråslaget den här säsongen.

Nästa match spelar VIK Hockey borta  på lördag mot IF Malmö Redhawks som är ett av de stora förhandsfavoritlagen i hockeyallsvenskan den här säsongen. Även Malmö har inlett seriespelet med två vinster. 

***

Västerås IK Hockey- Borås HC 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Första perioden: 1-0 (9.07) Peter Öberg

Andra perioden: 1-1 (3.24) Oscar Andersson, 2-1 (14.23) Fredrik Johansson

Tredje perioden: 3-1 (3.35) Broc Little, 4-1 (7.50) Stefan Andersson

Publik: 2 913 i ABB Arena Västerås