Oppositionen i Sala fick rätt

Det blir en förvaltningschef för kommunledningskontoret i Sala. Därmed rivs ett tidigare beslut upp där det istället var en plattare organisation föreslagen. Orsaken till det upprivna beslutet är oppositionens protester.

Det blir en förvaltningschef för kommunledningskontoret i Sala. Den borgerliga majoriteten beslutade vid kommunstyrelsens arbetsutskott i förra veckan att man inte skulle ha någon chef utan istället en ordförande som var sammankallande för de tre chefer man skall ha inom verksamheten och då med ekonomi, administration och personal som sina ansvarsområden.

Men efter att oppositionen, dvs socialdemokraterna, protesterat ändrade sig majoriteten och vid ett extrainkallat möte i går ändrade man sig och kunde gemensamt besluta om att en av de tre cheferna ska ha förvaltningschefsansvar.

Frågan går nu vidare till kommunstyrelsen men att det där skulle inträffa något är uteslutet eftersom samtliga partier nu är ense i chefsfrågan.

- Det här är en seger för demokratin, konstaterar Tommy Johansson (s), och pekar på att nu finns det en ansvarig för även det kontoret att vända sig till, precis som i alla andra förvaltningar inom Sala kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".