Kungsörs starke man tvingas sjukskriva sig

Göran Svedberg (s), kommunalråd och ordförande för kommunstyrelsen i Kungsör, tvingas nu att lämna över till en vikarie: ”Kroppen orkar helt enkelt inte med den här stressen.”

Ordförandeklubban tas över av Pelle Strengbom (s).

Det är hjärtproblem som tvingar Göran Svedberg att ta ett steg tillbaka; han lider av sviterna efter en hjärtinfarkt han fick i fjol.

- Det är definitivt inte frivilligt. Kroppen orkar helt enkelt inte med den här stressen, så har jag fått många goda råd att lugna ner mig en tid, säger Svedberg till P4 Västmanland.

Han har det senaste året varit sjukskriven på halvtid, men återhämtningen har inte gått så snabbt som väntat. Han hoppas dock kunna återkomma för att fortsätta som kommunalråd under resten av mandatperioden.

Ersättare blir alltså Pelle Strengbom, socialdemokraternas andrenamn i Kungsör.

- Det är ett stort ansvar, men kungsörsborna kommer nog inte att märka så stor skillnad, säger Pelle Strengbom till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".