Fotbollsbråk i Västerås

Vad hände egentligen på Vallbys idrottsplats i fredags när Skiljebo SK och FC Europas 16-åringar möttes? Det har blossat upp ett bråk mellan föreningarna och någon form av bråk uppstod mellan spelare och domare.

Skiljebos tränare för 16-åringarna Anders Jansson hävdar att domaren slog ett knytnävsslag i magen på en av Skiljebospelarna.

- Domaren kom fram till honom och sa åt honom att ”nästa gång jag ser dig ska jag döda dig”. Sedan slog han till honom i magen och sedan vart det väl en hel del ordväxlingar efter det, säger Jansson

FC Europas ordförande Rocco Milovanovic som var vittne till händelsen i fredags menar att Skiljebospelarna provocerade domaren, men att något slag aldrig delades ut.

- Det var mest Skiljebospelare som sa väldigt olämpliga ord till domaren. En av dom sa ”jävla Talibanunge”. Och det var aldrig något slag i magen, menar Milovanovic

Västmanlands fotbollförbund ska nu undersöka vad som hände.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".