Räkningar för besök på sexsidor

Ett företag i Malmö med sexsidor på Internet har orsakat en skur av anmälningar till Konsumentverket. Orsaken är att företaget skickar räkningar på hundratals kronor för besök på sexsidor kunderna aldrig sett. Konsumentverket har länge försökt stoppa Trom Brom Srom, som företaget heter, utan att lyckas. Christian Gyllensten i Västerås är en av dem som drabbats.
Utan att han visste om det registrerade företaget hans telefonnummer när han surfade på nätet, och skickade en räkning. - Det stod att vi varit inne på en sex-sida i 53 sekunder, och för det skulle vi betala 299 kronor, säger Christian Gyllensten till P 4 Västmanland. Men i likhet med alla de andra som klagat på företaget hade Christian Gyllensten inte ens märkt att han varit inne på någon sexsida, och han hade definitivt inte ingått några avtal. Efter att ha ringt företaget - utan att komma fram - och fått brev där företaget hotade med inkasso, kände sig Christian till slut tvingad att betala. Ann-Charlotte Johansson på Konsument Västerås har fått många samtal från människor som drabbats av företagets fakturor. - Riv inte räkningen, är hennes råd. I stället ska den som drabbats skriva ett brev till företaget där man förklarar att man inte ingått några avtal och därför inte tänker betala. Sedan är det upp till företaget att bevisa att avtal har ingåtts och att företaget har rätt att kräva pengarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".