Problem med journaler löst

Problemet med att föra över patientjournaler till vårdbolaget Carema, som tog över sex vårdcentraler i länet för två och en halv månad sedan, är löst. Det berättar Björn Andersson, verksamhetsansvarig på Västerås nya vårdcentral.

– På grund av sekretessen gick det inte att skicka journalerna direkt till oss från föregående mottagning utan alla journaler, remissvar och liknande har gått till landstingets arkiv, säger Björn Andersson.

– Sedan har vi fått be dem om journaler vartefter patienterna har gett sina medgivanden till att vi får läsa journalerna. Då har de fått komma hit med journalerna och dra ut dessa på papper. Det har blivit merarbete både för oss och dem.

– Nu har vi äntligen fått igång det så nu sker det via datorna direkt. Nu är det inga papper längre, så det underlättar ju både för oss och landstingets arkiv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".