Kanot

Oscarsson laddar med längdskidor

6:19 min

Igår gav Sveriges Olympiska Kommitté besked om vilka som redan nu kan hämta ut sina biljetter till London-OS nästa sommar. En av dem är Västerås-kanotisten Markus Oscarsson. Han laddar för guld - bland annat med skidåkning.

London 2012 blir Västeråskanotisten Markus Oscarssons femte raka OS. 35-åringen siktar mot ännu ett OS-guld tillsammans med Henrik Nilsson i K2 1 000 meter.

Oscarsson och Nilsson var två av de svenska idrottare som igår fick OS-biljetten i sin hand av Sveriges Olympiska Kommitté, SOK.

Kanotparets största framgång hittills i karriären är självklart OS-guldet från Aten 2004.

Nu är de mitt uppe i den satsning som syftar till att upprepa den bragden.

– Det är skönt att veta att man får 100 procents uppbackning på det man ska göra och kan lägga all fokus på träning och tävling. SOK backar upp oss på det som inte kanotförbundet kan göra, säger Markus Oscarsson till Radiosporten.

Träningen består givetvis till största delen av att paddla kanot, men både Oscarsson och Nilsson tränar en hel del längdskdåkning under vinterhalvåret.

– Det är jättebra träning för oss, dels för hjärtat och för att underhålla triceps och mage.

– Jag söker mig mycket till Östersund och Vålådalen. Norrmännen, som är väldigt duktiga kanotister, åker extremt mycket skidor.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se