Åsa Hedin på Polisen
Västerås

"Vi tittar alltid på eventuella samband"

1:42 min

I dag rånades en 50-årig man på Vallby i Västerås. Men enligt Åsa Hedin, kommunikationschef hos polisen, behöver det inte finnas något samband mellan händelserna.

Tre personer trängde sig in 50-åringens lägenhet på Vallby och tvingade under knivhot till sig en större summa pengar och smycken innan de försvann från platsen.

– När sådana här händelser inträffar, när någon tränger sig in i bsostäder och framför allt när det handlar om att äldre drabbas, så är det självklart så att vi prioriterar det.

– Vi har ganska god information om de senaste rånen, vi jobbar vidare och tittar alltid på eventuella samband när den här typen av händelser inträffar.  

Hänger händelserna samman?

– Det är lätt att få en bild av att det finns ett samband när man tar del av vissa uppgifter i media, men vi gör inte den slutsatsen i nuläget. Men vi jobbar alltid brett och håller olika vägar öppna i en brottsutredning, säger Åsa Hedin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista