Midnattslopp i Västerås

Som första ort utanför huvudstaden kommer Västerås att anordna ett midnattslopp i sommar, närmare bestämt den 17:e augusti. Men att ge sig ut och springa mitt i natten - kan det vara något? Det tycker nog de som deltagit i Midnattsloppet i Stockholm - ett lopp som har ledorden ''Samba-Hetta-Fest-10 km''.
Midnattsloppet i Stockholm hålls på Södermalm i Stockholm i augusti varje år, och brukar vara en folkfest; inte bara för dem som springer, utan även för alla som tittar på. Men nu kommer man alltså inte att behöva åka till Stockholm för att vara med om ett midnattslopp. Per Tunander, kanslichef på Västerås Friidrottsklubb, som är med och arrangerar Midnattsloppet i Västerås, säger till P 4 Västmanland att Midnattsloppet är ett sätt att locka folk till Västerås, och att det också ska ge ekonomi till klubben. - Det ska bli mycket musik och vi hoppas på en folkfest. Målsättningen är att få 3.000 - 5.000 deltagare, säger Per Tunander. Midnattsloppet i Västerås kommer att gå av stapeln den 17:e augusti, med start klockan 22.00. Loppet startar på Vasagatan och målgången är på Stora Torget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista