Västeråsare på rymmen från Mariefredsanstalten

Trots intensiva spaningar har polisen ännu inte gripit de två fångar som i går kväll rymde ifrån Mariefredsanstalten i Sörmland. Den ene är en 35-årig västeråsare som är dömd till två års fängelse för narkotikabrott.

Den andre mannen, en 28-åring, är dömd till livstids fängelse för mord.

De rymde genom att beväpnade med någon form av stickvapen ta två vårdare som gisslan. Sedan tog de den ene vårdaren med sig i en bil som stod utanför fängelset, och försvann.

Flera hundra poliser har deltagit i sökandet efter rymmarna.

Jörgen Bergfast, vakthavande polisbefäl i Västmanland berättar om spaningarna här i länet och då särskilt i Västerås:

- Vi arbetar på bred front med iakttagelser och spår efter de här rymlingarna. Kontrollerar bilar och vissa adresser som vi vet att de har varit vid tidigare och kontrollerar om de kan finnas där. Det är väl så vi jobbar i nuläget, säger Jörgen Bergfast.

Än så länge har spaningarna här i länet inte gett något. Det finns inga bekräftade uppgifter som tyder på att männen ska finnas här, säger Jörgen Bergfast.

En helikopter ska nu på morgonen sättas in i sökandet efter rymmarna.

Sent igår kväll kom beskedet att kriminalvårdsverkets generaldirektör, Lena Häll Eriksson, avgår med anledning av rymningarna från Mariefredsanstalten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".