1 av 3
IKEAs gamla lokal på Hälla i Västerås. Foto: Linnéa Pettersson/SR
2 av 3
Hälla Shopping. Foto: Linnéa Pettersson/SR.
3 av 3
Peter Larsson, centrumledare för Hälla Shopping i Västerås. Foto: Linnéa Pettersson/SR.

Hälla Shopping i Västerås tappar besökare

"Det är ju positivt"
1:43 min

Men inte så många som man befarade att man skulle tappa när nya gallerian på Erikslund i Västerås öppnade för lite mer än 1 månad sen.

Peter Larsson, centrumledare för Hälla Shopping kan inte förklara varför tappet av besökare inte blivit så stort som man befarande. Det kan beror på att konjunkturen fått handeln att sjunka för alla butiker och det kan bero på att Hälla Shoppings besökare är sina butiker trogna.

– Det tappet vi har räcker ju till, säger Peter Larsson.

Många rykten cirkulerar kring Hälla Shopping och största frågan nu är vad som kommer hända med IKEAs gamla lokaler. Enligt Peter Larsson så är det spekulanter och tittar på lokalen titt som tätt, men än har ingen bestämt sig för att flytta in.

Varför ingen velat flytta in i lokalen vet Peter Larsson inte. Han berättar att det är en stor lokal med många år på nacken, just nu är det ett tomt skal och det är kanske det som gör att spekulanter tvekar.

Rykten cirkulerar även om att Hälla Shopping kommer att dö ut, men det dementerar Peter Larsson.

– Vi har en omsättning på kanske 2,5 miljard och det lägger man liksom inte ner, säger Peter Larsson centrumledare för Hälla Shopping.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".