1 av 2
Hjälten från bussdramat i helgen, Fredrik Blom. Foto: Privat.
2 av 2
Fem personer hittades i en buss parkerad vid hotell Gustaf Fröding i Karlstad. Foto: Jenny Norberg/SR.

Fredrik från Västerås hyllas för räddningsinsats

1:10 min

Fredrik Blom från Västerås, som hjälpte förgiftade rallycrossförare ur en buss på en hotellparkering i Karlstad i helgen, kommer att hyllas av räddningstjänsten i Karlstad.

– Det är ett väldigt bra civilkurage att göra som han gjorde, att ta sig in och vända, säger Nils Weslien, ställföreträdande räddningschef i Karlstad.

Det var när en rallycrosstävling arrangerades i Karlstad som olyckan inträffade. Fredrik Blom uppmärksammade att det satt en man utanför en buss, där flera personer övernattat, och han förstod att det hade hänt något.

Männen hade blivit kolmonoxidförgiftade av vad man tror är bussens dieselaggregat. Fredrik Blom hjälpte männen ut ur bussen. Vad han ska få för sin insats vet man inte än.

– Det ska vara någon som är ett minne, som han kan ta med sig och komma ihåg vad han gjorde i Karlstad just då, säger Nils Weslien, ställföreträdande räddningschef i Karlstad.

Bengt Höglind, P4 Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista