Rymmarna köpte ny flyktbil i Köping

Köping har hamnat i fokus angående de bilar som rymmarna från Mariefredsanstalten har använt. Rymlingarna - varav en är från Västerås - är fortfarande på fri fot.

Polisen fortsätter att få in tips när det gäller de två fångar som rymt från Mariefredsantalten. En av dem är en västeråsare, dömd för narkotikabrott.

Spaningarna koncentreras till trakterna kring Hällefors i Örebro län, där den vårdare som togs som gisslan påträffades. Men polisen har också fått tips som rör Västmanland, Bergslagen och Värmland.

Den vita minibuss som fångarna använde vid rymningen från anstalten hittades i centrala Köping under lördags-eftermiddagen.

Enligt uppgifter i flera tidningar så köpte rymlingarna också en ny flyktbil -  en vit Volvo 744 av 1987 års modell - av en privatperson i Köping.

Bilaffären ska ha gjorts upp på en pizzeria i Köping i fredags eftermiddag, efter att säljaren blivit uppringd av en spekulant på bilen. Säljaren hade satt upp en lapp om bilen i en livsmedelsaffär i Köping, enligt tidningsuppgifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista