Bluffande företag stämmer Konsumentverket på hundratals miljoner

Ett företag som pekats ut för att ligga bakom mängder av ogrundade fakturor den senaste tiden har nu stämt Konsumentverket, Datainspektionen, tidningar och flera andra aktörer på totalt flera hundra miljoner kronor.

Många västeråsare har drabbats av falska fakturor den senaste tiden, liksom tusentals andra i Sverige.

Ett företag som misstänks ligga bakom en mycket stor mängd ogrundade fakturor, ”Delgivning och Indrivning i Malmö”, har nu gått till motangrepp.

Företaget har stämt Konsumentverket, Datainspektionen och flera andra aktörer på totalt flera hundra miljoner kronor.

- Jag tolkar det nog som att det är ett försök att skrämma till tystnad. Att stämma Konsumenverket och tidningar, det låter orimligt, säger Anne-Charlotte Boldrup, konsumentvägledare i Västerås.

På Konsument Västerås svämmar e-postkorgen över av brev från västeråsare som har fått krav från företaget ”Delgivning och Indrivning i Malmö” de senaste veckorna.

- Den senaste veckan har 50-60 personer ringt. Nästan alltid är det folk som säger sig ha fått fakturor från nätsidor som de aldrig har varit uppkopplade emot, säger Anne-Charlotte Boldrup till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".