Hallstahammar förlänger Lidl-frist

Lågprisvaruhuset Lidl har ännu inte kommit igång med sitt planerade butiksbygge i Hallstahammar, trots att företaget köpte en tomt av kommunen för ett år sedan. Idag förlänger kommunen tidsfristen i kontraktet.

Under måndagens kommunfullmäktige kommer politikerna i Hallstahammar att ännu en gång förlänga fristen i sitt kontrakt med lågprisvaruhuset Lidl - den här gången till den sista februari nästa år.

Orsaken är att frågan om Lidls etablering i Hallstahammar har överklagats till två instanser, och frågan är ännu inte avgjord.

Det är  två olika rättsprocesser som väntar på att avgöras. Dels handlar det om avtalet i sig, dels handlar det om den politiska processen har gått rätt till.

Idag går det inte att säga när frågan avgörs. Att datumet i avtalet flyttas fram betyder att om alla överklaganden inte är avgjorda sista februari så kan Lidl dra sig ur avtalet med Hallstahammars kommun.

Det är tredje gången som datumet flyttas fram och hittills har Lidl inte tappat tålamodet.

Och i Hallstahammar så börjar minnet av den hårda striden i fjol blekna, säger Linda Sörenssen, en av invånarna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".