Tjänstefel i Skinnskatteberg

Kultur- och fritidschefen i Skinnskattebergs kommun begick tjänstefel vid bygget av en flytbastu.. Hans nämnd stoppade inte heller projektet, trots att man redan har ett underskott på 300.000 kronor. Det konstateras i den granskning som revisorerna i kommunen genomfört.
Nämnden klandras också för att ha tagit pengar från driftsbudgeten, trots att bastubygget ska ses som en investering. Revisorernas granskning gäller bygget av en flytbastu i anslutning till Kolarbyn vid Skärsjön, strax utanför tätorten. Revisorerna konstaterar att bygget av bastun aldrig beslutats i nämnden, och att den finansierats som ett kulturprojekt via driftsbudgeten. Revisorerna som granskat fallet kommer med en rad pekpinnar, och konstaterar avslutningsvis att det var tjänstefel att låta bygga bastun trots brist på formella beslut, och trots att något beslut om finansiering inte heller fanns. Både förvaltningschefen och nämnnden röner allvarlig kritik som måste tas på allvar, säger kommunalrådet Måna Mattsson till P 4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".