Säker vinst för IVH i hemmapremiär

Efter många års väntan gjorde Irsta Västerås herrar igår comeback på hemmaplan, i Elitserien. Och det blev en klar vinst mot Uddevallalaget Kroppskultur med 27-20.

Det var gott om publik i Västeråshallen också, drygt 1 100 personer såg IVH ta en säker seger. Visserligen låg Irsta under i inledningen av matchen men särskilt oroligt var aldrig laget.

- Det var fantastiskt skönt att vinna på ett så komfortabelt sätt, men det var först i slutet som vi kände oss säkra på seger, säger lagkaptenen Mathias Fredriksson. Sen är det jättekul att göra elva mål. Det händer inte varje dag i Elitserien, sa en uppenbart nöjd Fredriksson.

Förutom Fredriksson elva mål var Daniel Lindquist tongivande med åtta spelmål och försvarsspelet fungerade också bra.

Redan i morgon onsdag väntar nästa publikfest. Då är det Mälarderby borta mot Eskilstunalaget GUIF. En match som sänds i P4 Västmanland.

 

Matchfakta:

Irsta/Västerås-Kroppskultur 27-20 (13-12)

Irsta/Västerås: Mathias Fredriksson 11 (3), Daniel Lindquist 8, Ola Anto 3, Rikard Norström 2, Johan Moberger 2, Pierre Dahlström. Kroppskultur: Johnny Hiltunen 6 (1), Jonathan Gniste 5, Patrik Olsson 3, Per Malmqvist 2, Fredrik Niklasson, Richard Olsson, Ingemar Olsson, Fredrik Elf (1).

Publik: 1 135.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".