VIK:s tränare Mats Waltin viftar upprört i båset. Foto: Monica Elfström/SR.

Ny förlust för VIK Hockey

Waltin: "Det är störande"
3:50 min

VIK Hockey har det tungt just nu i allsvenskan. Tredje raka förlusten kom hemma mot Oskarshamn som vann med 3-0 och VIK ramlade under kvalseriestrecket.

VIK Hockey som har haft svårt att göra mål på hemmais inledde matchen mot Oskarhamn på den inslagna vägen genom att missa flera fina lägen.

Istället så var det gästerna som utnyttjade slarvigt försvarsspel och kanadensaren Matt Ryan satte 0-1 bakom Lars Johansson.

I slutet av den första perioden fick VIK möjligheten att kvittera genom två raka numerära överlägen, men hemmaspelarna krånglade till det alldeles för mycket i anfallszonen.

Den andra perioden blev en ännu kraftigare uppvisning i ineffektivitet från VIK Hockey. Viljan fanns där men kylan i avsluten var helt frånvarande.

Och när frustrationen var som störst svarade Oskarshamn med att sätta 2-0 efter en omställning där den före detta VIK-aren Evan McGrath var sist på pucken. 

Målet fick hemmalaget att hänga med huvudena och tappa intensiteten och när Oskarshamn dessutom utökade till 3-0 i inledningen av den sista perioden så kändes matchen avgjord.

Härnäst för VIK väntar Malmö på torsdag och då saknas både Broc Little och William Karlsson som är på landslagsuppdrag.


Västerås-Oskarshamn 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
Första perioden: 0-1 (5.19) Matt Ryan (Mikael Lidhammar).
Andra perioden: 0-2 (14.14) Evan McGrath (Joakim Hagelin, David Rodman).
Tredje perioden: 0-3 (1.13) Morten H. Poulsen (Carl-Johan Svensson, Nicklas Jadeland).
Skott: 32-20 (10-9, 8-7, 14-4).
Utv, Västerås: 3x2. Oskarshamn: 5x2.
Domare: Christoffer Karlsson, Vadstena.
Publik: 2 144.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".