USA-beslut drabbar Fagersta

Fagersta Stainless Steel drabbas av ett beslut fattat av USAs president George W Bush. Bush har beslutat införa tullar på upp till 30 procent på allt stål som importeras; detta för att skydda amerikansk stålindustri. Flera stålorter i Sverige påverkas av beslutet - framför allt Fagersta.
Jan Pieters, VD för Fagersta Stainless Steel, säger att beslutet är negativt och helt klart kommer att påverka företagets export till USA. - Men det är för tidigt att säga om jobb kommer att försvinna från Fagersta, säger Pieters. Fagersta Stainless Steel har 300 anställda. USA:s beslut att införa tullar på stålimporten upprör Sveriges utrikeshandelsminister Leif Pagrotsky, som säger att USA nu startar ett handelskrig. Också EU fördömer beslutet, och ska omedelbart överklaga till världshandelsorganisationen WTO, för att få beslutet ogiltigförklarat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista