Innebandy en av sporterna som utövas i Norberg. Foto Claudio Bresciani/Scanpix

Norberg sämst i länet på idrottsbidrag

Norberg sämt i länet på idrottsbidrag
1:36 min

I Riksidrottsförbundets årliga undersökning över hur mycket pengar som landets kommuner ger till det lokal idrottslivet kommer Norberg näst sist med 297 kronor per invånare.

Elizabeth Pettersson, ordförande i Kultur-, idrotts- och fritidsnämnden i Norberg tycker det är tråkigt att kommunen kommer så långt ner. Elizabeths förklaring till att det är så är saknaden av kommunala idrottsanläggningar i Norberg.

– Jag skulle gärna ge hur mycket som helst till föreningar men vi har ju en begränsad budget också, säger Elizabeth Pettersson.

Även om Elizabeth tycker det är tråkigt att Norberg kommer långt ner i undersökningen så tar hon undersökningen lite med ro. Hon säger att Norbergs kommun ska titta på undersökningen och se om och hur kommunen skulle kunna klättar i den. Men hon säger att resultaten i såna här undersökningar är beroende på hur Riksidrottsförbundet räknat.

Norbergs kommun beslutade tidigare i höstas att kommunen skulle bygga en idrottshall, nu har idrottshallen lagts på is eftersom Norbergs kommun måste spara 11 miljoner.

Men enligt Elizabeth Pettersson så kommer Norbergs kommun att bygga en hall.

– Vi har ju sagt att vi ska påbörja den, den här mandatperioden som sträcker sig till 2014, Elizabeth Pettersson.

Högst upp i undersökningen kommer Haparanda med 2 903 kronor per invånare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".