Västeråscyklist fortsätter troligen för Nürnberg

Madeleine Lindberg från Västerås cyklar för Team Mälarenergi, men dessutom för det tyska stallet Nürnberg - ett av världens bästa lag. Nu ser det ut som att hon blir kvar i Nürnberg även kommande säsong.

- Ja, det lutar åt att det blir fortsättning med mitt tyska lag. Jag ska träffa ledningen nere på VM i Verona nu och diskutera framtiden. Jag har ett kontraktsförslag som ligger och väntar, säger Madeleine Lindberg.

På lördag kör Madeleine Lindberg linjeloppet vid VM i Italienska Verona. Vad säger hon då om att åka för stallet Nürnberg:

- Inom damcykel finns inget bättre lag att åka för. Blir det fortsättning så blir det för Nürnberg, säger hon.

Madeleine Lindbergs största merit som cyklist är VM-bronset i Frankrike 2000. Vid OS i Aten tidigare i år slutade hon på en 49:e plats och var riktigt besviken efter målgång. Men trots satsningen till kommande säsong finns inte en olympisk revansch om fyra år med i planeringen:

- Det lutar inte åt att det blir Peking. Det är fyra år dit och det känns långt borta. Nästa år är det VM i Madrid som gäller, även världscuper och så vidare, säger Madeleine Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".