"Kommuner och landsting måste ta över tågtrafiken i Mälardalen"

När SJ minskat in antalet turer mellan Västerås och Stockholm och sista turen på vardagar går 20.54 från Västerås så blir kommunalrådet i Västerås Åke Hillman ordentligt argt. 

- Det är dags för kommunerna och landstingen i Mälardalen att ta över. Man kan inte driva kollektivtrafik och räkna med vinst, och det kravet har SJ på sig idag.

Borttagna tågturer kan minska publiken för teatern. Det säger i alla fall Teater Västmanlands chef Magnus Bergkvist till P4 Västmanland nu när SJ har dragit in kvällståget 22.00 på veckorna. Under våren har teatern byggt upp en publik från Stockholm som nu får välja mellan att ta tåget 20.54 hem eller se färdigt kvällsföreställningen.

Magnus Bergkvist får också medhåll av kommunalrådet Åke Hillman som menar att regeringens krav på SJ att gå med vinst inte fungerar på tågtrafiken mellan Västerås och Stockholm. 

- Tågtrafiken går bara för vinst och inte för medborgarna, säger Åke Hillman till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".