Foto: Monica Elfström/SR.

Forma kan få nya ägare

"Det har visats intresse"
1:23 min

Bok- och tidningsförlaget Forma Publishing Group, med drygt 100 anställda i Västerås, är till salu, förklarade Hakon Invest, som äger Forma Publishing Group.

– Det har visats intresse från marknaden att man är intresserad utav Forma på olika sätt. Vi gör det utifrån vårt perspektiv men vi gör det framförallt utifrån Formas perspektiv, att Forma ska hamna i en miljö som är bra och lämplig för att det ska kunna utvecklas, säger Claes-Göran Sylvén, vd på Hakon Invest.

Förra året blev det klart att Forma skulle samla sin verksamhet till Stockholm och att personalen från Västerås skulle flyttas dit. Och nu kommer förlaget med största sannolikhet få nya ägare.

Lars Welin är klubbordförande för svenska journalistförbundet på Forma Publishing Group i Västerås och enligt honom sitter man lungt i båten tills man vet vem den nya ägaren blir.

– Man funderar såklart, det har ju varit en process med omställning under flera år och nu finns det en flytt till Stockholm som kommer 2012 och med detta klart är det ytterligare ett sätt man får fundera på framtiden såklart.

Var det här väntat?

– Inte just nu, men diskussionen har väl pågått ganska länge att vi inte är ett av kärninnehaven i Hakon Invest. Vi är ett mediaföretag, Hakon Invest satsar på handelsföretag. Vi får vänta och se helt enkelt, det är nog det viktigaste att säga, att se först vem det blir som tar över, säger Lars Welin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".