Ove Grandin, Sverigedemokraternas gruppledare i Hallstahammar

SD:s partiföreträdare i Hallstahammar anklagar partiet för fusk

"De ska inte ha en krona"
1:34 min

Sverigedemokraternas kommunfullmäktigeledamot i Hallstahammar, Ove Grandin, tycker att partidistriktet i hans eget parti fuskar med partistödet i Hallstahammar. "Rent bedrägeri" kallar han det.

I Västmanlands Läns Tidning, VLT, anklagar Ove Grandin, gruppledare för Sverigedemokraterna i Hallstahammar, partidistriktet för att fuska med partistödet och likadant låter det när P4 Västmanland träffar honom.

– Jag personligen tycker att det är rent bedrägeri. De ska inte ha en krona. Har vi ett aktivitetskrav i Hallsta, då ska vi följa det också, säger Ove Grandin.

I Hallstahmmar måste partierna ha en verksamhet lokalt för att få partistöd, och i slutet av förra året skickade Sverigedemokraternas distrikt i Dalarna/Västmanland in en redovsning där man skrev att fem möten hållits under 2010 och att man under 2011 skulle hålla ett medlemsmöte i månaden.

Ove Grandin ställde upp som SD-kandidat i Hallstahammar inför valet förra året. Han säger att det inte hållits några möten under 2011, och vad han hört av en tidigare partiföreträdare hölls inga möten under hela 2010.

Men Runar Filper, som inför valet var valorganisatör för Sverigedemokraternas distrikt i Dalarna/Västmanland säger att det inte stämmer.

– Rent struntprat från honom. Det har hållits möten kontinuerligt under våren 2010 innan valet, möten som jag själv har deltagit på, säger Runar Filper, som menar att det är Ove Grandins problem om det inte hållits några möten under 2011.

– Det är någonting som han får stå för i så fall, att han inte har lyckats kalla till några möten, säger Runar Filper.

Men Ove Grandin i sin tur bollar tillbaka och säger att han inte kunnat kalla till några möten under 2011 eftersom han inte fått några medlemslistor av partidistriktet.

– Jag kan inte ha medlemsträffar eftersom jag inte får några medlemslistor. Jag måste ha en lista för att kunna ringa upp mina medlemmar eller skicka meddelanden i alla fall, säger Ove Grandin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".