Tioåringar i Norberg hotade med kniv

Det var efter ett bråk mellan tre elever på Källskolan i Norberg som en av dem, en 10-årig pojke, slet fram en fickkniv och hotade de andra.

Efter ett bråk i ett omklädningsrum i gymnastikbyggnaden vid Källskolan i Norberg slet en av pojkarna fram en fickkniv och hotade de andra. De lyckades ta sig ut ur rummet och sprang vettskrämda iväg till sitt klassrum.

Händelsen har polisanmälts och socialförvaltningen har kopplats in. På skolan har personalen uppmanats av rektor Lena Jansson att vara extra uppmärksamma och restriktioner har införts för var eleverna får vistas på skolgården.

Rektor Lena Jansson på Källskolan säger att all personal och föräldrarna till barn som går där har fått information om det inträffade.

- Vi har tidigare upptäckt att det förekommer knivar bland eleverna. Jag tror samtidigt att om man skulle visitera alla barn skulle säkert ytterligare vassa föremål dyka upp, säger rektor Lena Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".