Två anhållna för bomben på Vallby

Två män har anhållits misstänkta för att ha placerat ut den misstänkta bomben på Vallby i Västerås igår. Polisens bombgrupp tror att det rör sig om en riktig bomb.

Den misstänkta bomben upptäcktes när en man skulle köra iväg i en bil, som stod parkerad på Allmogeplatsen på Vallby i Västerås.

Bakom vänster bakhjul låg ett metallrör med någonting som liknade en stubintråd. Polis tillkallades, och området spärrades av i flera timmar.

Vid 18-tiden igår eftermiddag anlände polisens bombgrupp från Stockholm. De tog hand om den misstänkta bomben, och har fraktat den till Stockholm i sin speciella bombvagn.

Enligt Sven-Åke Hammar, vakthavande befäl vid polisen i Västmanland, ska den misstänkta bomben undersökas närmare på måndag.

- Men de trodde att den var riktig. Det var ju någon rörhistoria tejpad med någon stubintråd. Men det beror på vad som är inuti röret, säger Hammar till P4 Västmanland.

Polisen har hållit ett stort antal vittnesförhör, och sent igår kväll anhölls två män, misstänkta för mordförsök alternativt grovt olaga hot.

De anhållna kommer från Västerås och är 33 respektive 35 år gamla.

Vad motivet skulle vara är fortfarande okänt.

Polisens utredning fortsätter under dagen; bland annat ska man göra flera husrannsakningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista