Majoriteten i Sala får lågt betyg

Socialdemokraterna ger den borgerliga samverkansgruppen som är i majoritet i Sala lågt betyg. De har inte lyckats utveckla kommunen under mandatperiodens två första år, anser socialdemokraterna.

Socialdemokraterna i Sala har gått igenom mandatperiodens första halva och försökt analysera de beslut som majoriteten drivit igenom.

Oppositionsledaren Tommy Johansson befarar att många viktiga frågor har lagts åt sidan eftersom de skulle kunna splittra majoriteten.

Bland de frågorna finns den föräldraenkät som kommunalrådet Carola Gunnarsson aviserade i fjol våras men som sedan bara försvann. I stället lade man ner två byskolor, konstaterar Johansson.

Han pekar också på problemen med städningen av kommunens lokaler, de hade aldrig uppstått om kommunen valt att låta Salalokaler ta hand om städningen.

Vi är ständigt beredda att ta över ansvaret för Sala kommun. Det behövs bara ett sammanbrott i budgetöverläggningarna, vilket skedde förra gången kommunen fick ett socialdemokratiskt styre, säger Tommy Johansson.

Majoritetens ledare, kommunalrådet Carola Gunnarsson, tillbakavisar kritiken som tunn. Det mesta har fungerat bra, konstaterar hon. Samarbetet i den borgerliga samverkansgruppen är stabilt och vi har tagit många stora beslut där vi kunnat nå enighet, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".