Försäkringskassan slarvade bort åtalade moderatpolitikerns journaler

Moderaten Maria Dellham har åtalats för bedrägeri, trots att hon hävdar att hon ringt Försäkringskassan flera gånger för att hennes ersättning därifrån skulle sänkas. Men det kan hon inte bevisa - kassan har nämligen slarvat bort sina journalanteckningar...

Det moderata oppositionsrådet i Västerås, Maria Dellham, har åtalats för bedrägeri, på grund av att hon fått för mycket pengar utbetalt av Försäkringskassan.

Men Maria Dellham hävdar att hon har kontaktat Försäkringskassan åtskilliga gånger för att anmäla att hennes arbetstid förändrats, för att hennes ersättning skulle sänkas - telefonsamtal som skulle ha antecknats i Dellhams journal.

Nu visar det sig att Försäkringskassan har slarvat bort sina journalanteckningar om Maria Dellham för just den här perioden. Det framgår av polisens förundersökning.

Det innebär att Dellham inte kan bevisa att hon försökt kontakta kassan.  - Å andra sidan kan inte heller åklagaren bevisa att samtalen inte har ägt rum.

Trots detta har åklagaren alltså valt att åtala Maria Dellham för bedrägeri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista