Bro vid Uddnäs hindrar ångbåtar på kanalen

En bro, som utan tillstånd är belagd med betong hindrar ångbåtstrafiken på Strömsholms kanal. Kommunalrådet Agneta Ivemyr, ordförande i kanalbolaget räknar med att frågan ska lösas

Det finns långt framskridna planer på att återuppta ångbåtstrafiken på Strömsholms Kanal. Det är en intresseförening i Smedjebacken vilka äger några ångbåtar som vill köra mellan hemmahamnen och ner till Åmänningen och Oljeön.

Men en fast bro vid Uddnäs invid Fagerstas industriområde har för dålig segelbar höjd och måste höjas. Bron, som i sitt nuvarande skick är belagd med betong för att klara tunga transporter, kan vara byggd utan tillstånd.

Agneta Ivemyr är ordförande i kanalbolaget och räknar med att den viktiga turistleden Strömsholms kanal ska vara farbar även för ångbåtar. Hon räknar med att frågan ska lösas, även om hon inte kan ge besked om det sker till nästa sommar.

Reporter: Torbjörn Lindberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".