Strid om gruppboende i Kungsör

Nu har en strid blossat upp om det gamla elevhemmet på Gersillaområdet, som håller på att byggas om till gruppboende för personer med funktionshinder.

Det är moderaterna som menar att huset är olämpligt, och tycker att ett helt nytt gruppboende borde byggas i stället. Argumenten är att det skulle bli billigare och dessutom mer ändamålsenligt. Moderaternas gruppledare i Kungsör Stellan Lund har dessutom överklagat ärendet till länsrätten.

Socialdemokratiska kommunalrådet Pelle Strengbom menar att det är för sent att riva upp beslutet nu, byggjobbarna är redan på plats. Dessutom är det ett hus som passar utmärkt som gruppboende tycker han.

Också Karin Andersson, representant för Föreningen för Utvecklingsstörda Barn, Ungdomar och Vuxna, tycker att det gamla elevhemmet är ett bra alternativ. Ett gruppboende har länge behövts i Kungsör, och ”det har nu gått politik i frågan”, säger hon.

Hon tycker att bygget ska fullföljas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".