Skolan får godkänt av eleverna

Norbergs 870 elever ger sina skolor högt betyg. 87 procent av alla elever trivs mycket bra i skolan och mer än varannan elev upplever att de kan påverka arbetet i skolan. Det är Norbergs kommun och skolverket som upprättat den första kvalitetsredovisning av skolan i kommunen, en redovisning som skolverket kommer att kräva in av landets alla kommuner
-Jag blev glatt överraskad överraskad över att det var så många som tyckte att de hade delaktighet i skolan och att de trivdes, säger skolchefen Monica Abrahamsson till P4 Västmanland. Abrahamsson berättar att man nu jobbar vidare med större delaktighet. Bland annat ska de så kallade brukarråden där föräldrar och personal ingår utvecklas och eleverna få ett reellt inflytande på undervisningen. -Vi måste koncentrera oss på det negativa också, vi har också olika åtgärdsprogram för exempelvis kunskap och delaktighet som varje rektorsområde får jobba på, säger Abrahamsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista