Lågt betyg för jämställdhet

Två av västmanlands kommuner tillhör bottenligan när det gäller jämställdhet. Det är Fagersta och Norberg. Igår presenterade statistiska centralbyrån siffror som visar att de två gamla Bergslagskommunerna ligger långt efter när det gäller jämställdhetsarbete. Undersökningen har tittat på vad män och kvinnor tjänar, ohälsotal, arbetslöshet mm.
Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson erkänner att kommunen jobbat för dåligt med jämställdhet. Men ett steg på vägen är kommunens jämställdhetsprogram, som igår antogs av kommunstyrelsens arbetsutskott. Kärnfrågan i den handlar om kommunens anställda. Enligt Stig Henriksson mår kommunens kvinnor inte bra, bland annat beroende på hög sjukfrånvaro och inte särskilt höga löner. -Det har gått ganska många kvinnodagar utan att vi komit så mycket närmare en lösning och det är inget att vara stolt över, säger Stig Henriksson till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista