"Inte ens gosedjuren klarade sig"

Idag var det premiär för de 87 barnen och 20 anställda på Humlans förskola i Sala att ta upp verksamheten i tillfälliga lokaler efter branden i helgen. Först nu upptäcker man hur mycket som gått förlorat.

Den öppna förskolan på Vallagatan får tillfälligt ta emot de lite äldre barnen, medan småbarnsavdelningarna flyttade in i före detta Ängsbackens dagis lokaler, som stått tomma.

I två dagar har personalen vid småbarnsavdelningarna inrett och möblerat de tomma lokalerna i före detta Ängsbackens daghem.

- Det är nu vi upptäcker hur mycket som blev förstört vid branden; inte ens barnens gosedjur klarade sig, säger en av de anställda, Susanne Röman.

- Oron för vad som skall hända i framtiden tär på en, säger Yvonne Andersson, en annan av de anställda.

- Får vi flytta samman i en ”ny Humlan”, eller hur blir det, frågar hon sig.

De något större barnen har tillfälligt fått flytta in i Öppna förskolans lokaler, men de ska snart flytta vidare till andra förskolor i avvaktan på att Humlans framtid avgörs.

De minsta barnen verkar inte ha tagit skada av lokalbytet, och flera av de äldre barnen tycker till och med att det är roligt:

- Det är kul, faktiskt...

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".