Städning i Sala har förbättrats

Sedan Mellansvenska städ tagit över städningen av Sala kommuns 46 verksamhetsfastigheter har klagomålen varit många. Bolaget fick uppdraget genom ett rekordlågt anbud och bristerna visade sig snabbt. Personalstyrkan var för liten och den tid man hade på sig att städa på skolor och daghem och andra lokaler var för snålt tilltagen.

Men nu är situationen bättre, säger Åsa Eriksson på kommunens fastighetsförvaltning.

- Bolaget har utbildat sin personal och satt rätt person på rätt jobb men visst finns det mer att göra för att vi skall bli helt nöjda, säger hon.

På Ekebyskolan har problemen varit betydande under hela vintern och våren. Men nu har Mellansvenska städ anställt två rutinerade städerskor som gått arbetslösa sedan de sades upp från Salalokaler, som ju inte deltog i kampen om städjobben.

Och de båda, Onerva Hannunen och Messi Hassisalo, får mycket beröm från såväl elever som lärare. Men det tog några veckor att städa ikapp, erkänner dom.

- Det känns bra. Vi får många tack, även eleverna kommer fram till oss, säger de.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".