Krav i Västerås att öppna slalombacke igen

Västerås slalomklubb har i flera år försökt få kommunen att öppna Vedbobacken för skidåkare igen.

- Staden bör ha råd med en skidbacke för sina ungdomar och det går att ta fram pengar bara viljan finns säger slalomklubbens Sten Andersson.

- Pengarna som behövs för att få vedbobacken med liftar och nya snökanoner i trim är ungefär 1,2 miljoner, menar Andersson.

Från kommunens sida är det idag inte aktuellt att öppna backen och en av anledningarna är att det kostar pengar.

- Men om det kommer in ny information eller något förslag ska det tas under övervägande, säger teknik och idrottsnämndens ordförande Tommy Levinsson.

- Slalomklubben och dom som bor i området fick i uppdrag att komma med förslag om backens framtid. Men något sådant förslag aldrig kommit in, menar Levinsson.

Sten Andersson håller inte med.

- Vi har ju lämnat förslag på hur man ska göra här. Jag har ju gjort en utredning där jag i detalj har beskrivit vad man behöver åtgärda. Vi har även haft en grupp som arbetat med Mimer som ledare och den gruppen har avslutat sitt arbete därför att vi mötte ju bara oförståelse i kommunen för våra idéer.

- Men vill Levinsson ha uppgifter om vad vi vill, ska han få det ganska omedelbart, avslutar Sten Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".