Kylan driver iväg keramiker

Maggie Fredriksson, Sala Silvergruvas enda keramiker, har nu tröttnat på att hålla till i kalla lokaler som hon hyr av kommunen. Hon flyttar nu eftersom hon inte orkar med en vinter till.

Sent i går eftermiddag stängde Maggie Fredriksson den ateljé och butik som hon haft i snart fem år på gruvan. I stället flyttar hon ner till Skäggenäs strax norr om Kalmar för att fortsätta sin verksamhet.

Anledningen till flytten är att vintern närmar sig och de lokaler hon hyr av Salalokaler på gruvan blir så kalla att de i princip inte går att använda.

- Förra vintern tvingades jag stänga i tre månader för att kylan inne i lokalerna gjorde det omöjligt att jobba här, säger hon till P4 Västmanland.

- Men när jag nu flyttar så tar jag med mig alla de härliga kundkontakter som jag fått under åren som keramiker, säger Maggie Fredriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista