Tidningen Metro i Västerås redan imorgon

Från och med imorgon börjar gratistidingen Metro, som redan finns på sex orter i landet att delas ut även i Västerås. Enligt Martin Gellerstedt, VD på Metro Sverige, finns det flera skäl till varför tidningen satsar bla annat på Västerås.

- Vi tror vi kan nå nya, unga läsare som inte läser den prenumererade morgontidningen. Vi tror att vi med vårt redaktionella innehåll kompletterar de lokala morgontidningarna. Vi tror också att riksannnonsörer i Sverige kan vara intresserade av att annonsera, säger Martil Gellerstedt, VD på Metro Sverige till P4 Västmanland.

Under de senaste åren har morgontidningarna fått konkurrens av gratistidningen Metro som innehåller såväl riks och utrikesnyheter som sport, kultur, väder, nöje och TV- och radiotablåer. Metro startade 1995 i Stockholm och finns sedan gammalt i sex städer och från och med imorgon på ytterligare elva orter, däribland, Västerås. Därmed blir Metro landets största rikstäckande dagstidning med uppemot en och en halvmiljon läsare.

För den lokala tidningen VLT innebär Metro ytterligare konkurrens men chefredaktör Elisabeth Bäck ser nästa bara fördelar med Metro.

- Något hot ser jag väl inte från Metro men vi tar konkurrensen på fullaste allvar. Vi måste se till att vi gör en tidning som läsarna är beredda att betala för. Det här stimulerar tidningsläsandet i Sverige och det är ju vad vi behöver. Det är bara bra, säger Elisabeth Bäck, chefredaktör på VLT till P4 Västmanland.

Och inte heller på Metro tror man att man kommer att konkurrera med VLT:

- Jag tror att de lokala tidningarna har en väldigt stark ställning. De kommer fortfarande att vara väldigt intressanta för väldigt många annonsörer. Vi hittar ju nya läsare så för tidningsmarknaden totalt sett ökar vi läsandet och det tror jag är positivt både för gratistidningar och prenumererade tidningar, säger Martin Gellerstedt, VD på Metro Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".