Åström slutar som VD

Mats Åström slutar som verkställande direktör för Västerås flygplats och går vidare till ett uppdrag som marknadsförare av Norrbottens län som turistmål i Sverige och utomlands.
''Att få chansen att marknadsföra den del av Sverige där jag har vuxit upp och tillbringat större delen av mitt liv känns som ett stort privilegium'', säger Åström i ett pressmeddelande. Åström lämnar en turbulent tid för Västerås flygplats. Samtidigt som länsstyrelsen håller på att avgöra vad flygplatsen ska få göra i sina omgivningar för att uppfylla luftfartsinspektionens krav på säkerhet, är flygplatsen anmäld till konkurrensverket för sina förmånliga avgifter till flygbolaget Ryanair, men om detta står inget i pressmeddelandet. I det säger däremot flygplatsens ordförande Jan Hammer att ''vi tycker naturligtvis att det är tråkigt att Mats väljer att lämna oss men vi har förståelse för de motiv han presenterat''.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista