''Missförstånd om myggansökan''

Imorgon ska kemikalieinspektionen ta ställning till den senaste ansökan om myggbesprutning i Nedre Dalälvsområdet från projektgruppen där.
Både länsstyrelsen och naturvårdsverket anser att ansökan berör ett större område och under en längre tid än projektledningen i Nedre Dalälvsområdet sade förra året, men det anser såväl projektledningen som ärendets handläggare på kemikalieinspektionen bygger på ett missförstånd. Ansökan är enligt de senare varken större eller mer omfattande än vad som tidigare sagts, och också kommunalrådet i Heby, Rolf Edlund, ställer sig undrande till synpunkterna från de båda myndigheternas sida: ''Det här är det som har gällt sedan år 2000 när vi startade det här projektet'', säger Rolf Edlund. ''Jag har inte sett någon sådan förändring, varken från naturvårdsenheten på länsstyrelsen eller från vår arbetsgrupp, och jag pratade med projektledaren Gunnar Ärnström senast igår och han sade att det här är ingen förändring mot det vi sade från början''. Edlund säger också att miljöminister Kjell Larsson första gången han uppvaktades sade att han ville att projektgruppen skulle ansöka om så stor areal som möjligt, på en gång, och kommer igång med det här så fort som möjligt, ''och nu i höstas var det ingen diskussion om ytan eller det utan det han ville se nu var en utvärdering av det här projektet''.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".