Smal musikfestival lockade fler besökare än väntat

Festivalen Perspectives 2004 , som hölls i helgen i Västerås, lockade fler besökare än väntat. Lennart Nilsson, från arrangören Nya Perspektiv, gissar att det har varit kanske lite drygt trehundra besökare per dag under festivalens fyra dagar.

- Det har varit fler än väntat, så det är positivt, säger Lennart Nilsson.

Festivalen hölls under fyra dagar och bjöd på artister som Peter Brötzmann, Fred Frith, Merzbow, Mats Gustafsson och Anthony Braxton för att nämna några av de drygt trettio internationella artister som under festivalen gästat Västerås.

Festivalen lyckades också hålla budgeten, säger Lennart Nilsson direkt efter sista konserten.

- Jag är en extremt försiktig person när det gäller ekonomin, så vi hade en rejäl buffert. Och det är förstås tack vare bidragen som det här har varit möjligt, säger han.

Föreningen Nya perspektiv i Västerås fick en miljon kronor av stiftelsen Framtidens kultur till festivalen, och dessutom ytterligare en miljon från andra håll.

Men trots att det var lyckat, blir det ingen festival nästa år.

- Nej, det blir det inte. Det tar lång tid att få ihop pengar, men kanske blir det om två år. Vi har diskuterat det lite löst men kan inte säga något bestämt idag, säger Lennart Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista