Inget besked om myggbesprutning

Kemikalieinspektionen ger inget besked idag om en eventuell besprutning mot mygg utanför Österfärnebo och Tärnsjö. Skälet är att länsstyrelsen i Västmanland ännu inte lämnat sitt yttrande till inspektionen.
Mycket talar också för att det blir regeringen, och inte kemikalieinspektionen, som slutligen får avgöra om det blir nån besprutning eller inte. Detta beror på att länsstyrelsen i Gävleborg i sitt yttrande begär undantag för ett par områden som man anser skyddsvärda - och allt talar för att även länsstyrelsen i Västmanland kommer med motsvarande krav. Om kemikalieinspektionen samtidigt anser att dom områdena är värdefulla för det rörliga friluftslivet och därmed är av stort allmänintresse kan man medge besprutning, men först efter att regeringen gett sitt medgivande till det. Idag informerar Kemikalieinspektionen miljödepartementet om den känsliga myggfrågan - detta för att departementet ska vara insatt i ärendet om det hamnar på deras bord inför ett regeringsavgörande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".